Sollicitatieprocedure

Binnen de sollicitatieprocedure voeren we diverse gesprekken, waarbij we kijken of er een wederzijdse match is tussen jou en ons. Aansluitend kan een assessment (een PPA) onderdeel uitmaken van de procedure. De gesprekken kunnen zowel overdag, ’s avonds als in het weekend plaatsvinden. Bij een sollicitatie voor een stage of afstudeeropdracht is de procedure korter.

Tijdens je solicitatie krijg je gesprekken met diverse personen binnen onze organisatie, vaak toekomstige teamleden, je leidinggevende en een directielid van Datacon.

We vinden het erg belangrijk om elkaar goed te leren kennen binnen deze gesprekken. Een zorgvuldige sollicitatieprocedure is wat ons betreft de basis hiervoor.

Sollicitatie

Na het versturen van je (open) sollicitatie met brief en CV ontvang je snel reactie van ons, waarbij je kunt worden uitgenodigd voor het eerste gesprek.

Eerste gesprek

Het eerste gesprek richt zich vooral op wederzijdse kennismaking en niet diepgaand op jouw expertises en kennis.

We staan stil bij Datacon, waar we vandaan komen en (nog belangrijker) waar we naar toe gaan, onze organisatie en onze cultuur, zodat jij een goed beeld hebt van ons. Uiteraard besteden wij ook voldoende aandacht aan jou. Zo bespreken we jouw achtergrond, kennis en ervaring, maar kijken we voornamelijk of er een onderlinge match is. Binnen een week hoor je of we doorgaan naar een tweede gesprek.

Tweede gesprek

Het tweede gesprek is de verdieping of je voldoet aan de competenties voor de functie. Vaak voer je dit gesprek met toekomstige directe collega's en leidinggevende. Binnen dit gesprek gaan we verder in op jou, jouw kennis en vaardigheden en ligt in het gesprek een nadruk op jouw expertises.

Ruimte voor ontwikkeling is ook belangrijk en jouw ambities en studiewensen worden daarom ook meegenomen in het gesprek.

Meeloopochtend/middag

In de sollicitatieprocedure bieden we geregeld de mogelijkheid om een ochtend of middag bij ons mee te lopen. Je ontmoet toekomstige collega’s en je ervaart hoe het is om bij ons te werken. Ook lunch je met ons mee, alsof je al echt in dienst bent.

Assessment

Afhankelijk van de functie kan een assessment worden afgenomen (dit is geen IQ test). De uitkomst hiervan is een beschrijving van jouw cognitieve vaardigheden, drijfveren en competenties. Primatch HR groep ondersteunt ons hierin en zij hebben ook een aanvullend gesprek met je over de uitkomsten. Vervolgens bespreken we de uitslag met jou en besteden hierbij aandacht aan hoe jouw persoonlijkheid aansluit op Datacon en de rol die je bij ons wilt vervullen..

Derde gesprek

In het derde en afrondende gesprek doen we je een contractaanbieding, stemmen de arbeidsvoorwaarden met je af en gaan we dieper in op jouw persoonlijk studieplan.